Activiteiten in de regio en verderop.....

Eendjesrace

Sinds enkele jaren is de eendjesrace een onderdeel van Bites & Beats. Een evenement dat in de maand  augustus door de Junior Kamer Kennemerland (JCI)  wordt georganiseerd. De laatste 3 jaar heeft de Eenjesrace totaal zo'n 10.000 euro opgeleverd als bijdrage bij de diverse goede doelen zoals het Het Huis achter duinen.

De uitslag van de Eendjesrace 2015 vindt u hier. De prijzen zijn vanaf dinsdag 25 augustus af te halen bij Van Els Optiek, Van Coevenhovenstraat 4, Heemskerk.

Schermafdruk 2015-10-18 15.20.52

Steprace

HEEMSKERK - Rondjes scheuren met de step op het prachtige terrein van slot Assemburg. Twintig stepteams zagen deze activiteit die georganiseerd werd door Lions Club Castricum-Heemskerk zeker zitten. Aad van team Govert’s Timmerwerk: ,,Wij gaan winnen!’’

Winnen deden ze niet, maar genieten wel. Maar liefst twintig teams hadden zich aangemeld.

President Hans Brouwer van de Lions Club: ,,Het is de bedoeling dat de steprace elk jaar een terugkerend evenement wordt. De opbrengst van de actie is voor een nieuw onderkomen voor de scouting.

DSC03773 - kopie

Winterduindag

HEEMSKERK - Houten beestjes timmeren, pony rijden, voorlichting over de vogels. Het zijn allemaal ingrediënten van de traditionele PWN Winterdag op zondag 10 februari in de duinen bij Heemskerk.

Door Redacteur Kennemerland - 30-1-2013, 14:08 (Update 30-1-2013, 14:08)

De publieksmanifestatie is op een grote open plek in het bos. Aan de rand zijn kraampjes en tenten met de meest uiteenlopende activiteiten voor het hele gezin.

Dit keer is onder meer aandacht voor de egels en de egelopvang. Bushcraft laat zien hoe je in de natuur houten lepels kan maken Gasterij De Kruisberg denkt aan de inwendige mens.

De organisatie is in handen van de boswachters en leden van de Lionsclub Heemskerk-Castricum. Voor sommige onderdelen rekenen zij een kleine bijdrage. De opbrengst komt ten goede aan een project voor watertappunten in Rwanda.

World on Water 2010

Ook tijdens het Zomerpodium van 2015 was Lions Clubs Castricum-Heemskerk weer aanwezig met een grote stand op het grote veld bij Kasteel Marquette.

Duinhut voor in het duingebied

Met vereende krachten hebben de Lions enkele duinhutten gebouwd die een prominente plek hebben gekregen in het duin

Schermafdruk 2015-10-25 15.36.43